Karpalon luonnon tehoaineet hyödyksi
Karpalo on monille tuttu kirpeä marja, joka sisältää runsaasti terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä.
Suomen luonnossa kasvaa useita ravinnerikkaita marjoja, joita hyödynnetään leivonnan ja napostelun lisäksi myös ravintolisissä. Moni tunnistaa karpalon kirpeästä mausta ja punaisesta väristä. Se sisältää tutun C-vitamiinin lisäksi runsaasti myös muita terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä kuten fenoleja, orgaanisia happoja, kuituja, rasvahappoja, proteiineja ja sokereita.
Ravintolisissä karpalosta halutaan saada paras mahdollinen hyöty ja siksi Pacran®-karpalojauheen (Vaccinium macrocarpon) valmistuksessa on hyödynnetty koko marja. Sen ansiosta Pacran®-karpalojauhe sisältää kaikki karpalon luonnolliset tehoaineet ja se on vakioitu proantosyanidiinien eli PAC-yhdisteiden osalta.
Enemmän irti karpalosta
Vitaali Karpalo Plus -ravintolisä sisältää korkealaatuisen Pacran®-karpalojauheen lisäksi myös D-mannoosia ja inuliinia, jotka tehostavat ravintoaineiden imeytymistä.
D-mannoosi on luonnollinen sokeri, joka imeytyy verenkiertoon ylemmästä suolikanavasta. Se ei nosta verensokeria, joten se sopii hyvin myös diabeetikoille. Mannoosilla on vastaava vaikutusmekanismi kuin karpalon proantosyanidiineilla.
Sikurijuuresta valmistettu inuliini puolestaan on geeliytyvä ravintokuitu, joka ei hajoa mahalaukussa tai suolistossa. Mannoosi ja inuliini edistävät hyödyllisten maitohappobakteerien lisääntymistä suolistossa.